DIA MUNDIAL DE CÀNCER DE MAMA

Acte celebrat el dilluns, 17 d’octubre de 2016

El passat dilluns 17 d’octubre, per tal de commemorar el Dia Mundial del Càncer de Mama, va tenir lloc a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, la Jornada “El Cervell Químic”, que com cada any i sota el lema “desmitifiquem el càncer de mama”  ha organitzat l’Associació (gAmis) Grup d’Ajuda Mama i Salut.

La Jornada, presentada per la sra Júlia Górriz, presidenta de gAmis, va comptar amb el suport de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i de l’Hospital Clínic, amb la presidència en la inauguració del degà de la Facultat, dr. F. Cardellach, el director mèdic de l’Hospital Clínic dr. A. Castells i el cap dels Servei d’Oncologia Mèdica dr. Aleix Prat. va ser un èxit d’ assistència i de participació, tant de professionals sanitaris com d’ afectades de càncer de mama, familiars i companys.

Vam poder conèixer les diverses visions sobre els efectes dels tractaments contra el càncer de mama al nostre cervell, a través de les ponències presentades pels membres de la taula rodona moderada pel dr. Pere Gascón:

dr. F. Graus, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Clínic

dr. J. Bruna, investigador de l’IDIBELL, en el grup de Neuro-Oncologia

sra. T. López-Fando, psicooncòloga de l’AECC

dra. M. Rovira, investigadora de l’IDIBAPS

A continuació es va desenvolupar un col·loqui molt interessant i enriquidor, en el qual es van posar de manifest aspectes com els hàbits i estratègies que les afectades i afectats poden incorporar a la seva activitat quotidiana per tal de mitigar els efectes dels tractaments en les seves capacitats cognitives, l’estat actual del coneixement científic del tema, i la necessitat imperiosa de millorar el finançament de la recerca científica en aquest àmbit per poder avançar.

En la segona part de la Jornada, els escriptors Lara Bonilla Moya i Joan Serra Carné van presentar el llibre “Viure. Jo també tinc càncer”. Un llibre escrit amb el cor, perquè és un tribut a un amic que ja no hi és, l’Ignasi Pujol. El llibre recull sis històries de superació del càncer i vam poder comptar amb la presència i el testimoni de tres dels protagonistes d’aquestes històries de vida.

La Jornada va ser un èxit, i volem manifestar el nostre agraïment a tots els que ho van fer possible: el suport institucional de la Facultat de Medicina i de l’Hospital Clínic, la inestimable i desinteressada col·laboració dels ponents i la magnífica acollida i participació per part dels assistents a la Jornada.

Gràcies a tots, moltes gràcies!

Commemoració del “Dia Mundial del Càcer de Mama”