Els Coixins del Cor arriben a (gAmis) 

Coixins del CorSón uns coixins que serveixen per ajudar a alleugerir les molèsties que pateixen les dones acabades d’operar de càncer de mama, sobretot a l’hora de dormir o per anar còmodes al cotxe...

La història d’aquests coixins va començar el 2001 a Tennessee (Estats Units) Janet, infermera, va ser operada de càncer de mama i les seves ties van fer-li un coixí en forma de cor que s’adaptava confortablement sota el braç. Quan els cirurgians de l’hospital van veure els beneficis que reportava van decidir recomanar-lo a les pacients. Des de llavors Janet reparteix Coixins del Cor, cosits per gent voluntària, a totes les pacients operades de càncer de mama.

L’èxit d’aquesta iniciativa solidària ha estat tan gran que s’ha anat estenent per tot el món.

Un bon dia Núria Fitó es va trobar amb Montse Gironès i li va oferir confeccionar Coixins del Cor per a (gAmis) des del seu taller de patchwork “Gates i fils” a la Garriga. Tant ella com les seves alumnes i amigues estan molt conscienciades amb el càncer de mama, per aquest motiu han volgut sumar-se a la iniciativa solidària dels Coixins del Cor que també s’ha posat en marxa en diversos centres de Catalunya. A més de la feina hi posen molta il·lusió i afecte.

Coixins del Cor(gAmis) ha acceptat aquesta oferta i a partir d'ara la Montse Gironès, fisioterapeuta especialista en prevenció del limfedema, els donarà en nom de (gAmis) a les pacients abans de la cirurgia des del Servei de Rehabilitació. Tot i que, com diu ella mateixa, cal no oblidar les recomanacions d’altres postures amb un coixí gran.

 

 

 

 

 

 

 

Pujar amunt